top of page

VRT-reportage: Antwerp Pride laat LGBTQ+-personen schitteren, maar: “Ik kan nog steeds vermoord word

Journalisten Marieke Dermul en Brecht Apers publiceerden vandaag hun videoreportage over de Trail Of Stories.

Vandaag start de Antwerp Pride, een meerdaags festival dat de LGBTQ+-gemeenschap (holebi’s en transpersonen red.) viert en de lange weg die de ze al heeft afgelegd naar aanvaarding en gelijke kansen. De organisatie zet voor de gelegenheid 13 holebi’s en vrienden van de holebigemeenschap in de kijker in het project “Trail of Stories”. Ook VRT NWS sprak met hen en luisterde naar hun bezorgdheden. “Ik zie een duidelijke tendens naar meer agressief gedrag”, getuigt een van hen. “Een groeiende tendens naar homohaat en holebifobie in binnen-en buitenland is duidelijk voelbaar. Daar lig ik vaker wakker van.”

Ze spraken met een aantal van de geportretteerden over hun verhaal en de situatie de lgbtqia+ gemeenschap. De Trail Of Stories, met alle portretten van Noortje Palmers, kan je nog ontdekken in de stad tot 30 augustus, langsheen enkele van de mooiste plekjes van de Antwerpse binnenstad.

Ontdek hier alles over Trail of Stories editie 2021 : https://antwerppride.com/category/on-demand-video/trail-of-stories-2021/

beeld: (c) vrt nieuws

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page