top of page
IMG-20220920-WA0008.JPG

Onze Missie

Antwerp Pride herdenkt en viert de lange weg die de LGBTQIA+ gemeenschap heeft afgelegd naar aanvaarding en gelijke kansen. Het is een reis die nog steeds verder gaat, want aanvaarding is niet vanzelfsprekend en we zien nog steeds uitsluiting, discriminatie en geweld tegen de LGBTQIA+ gemeenschap, zowel in eigen land als in het buitenland.

 

Door een podium te bieden aan de vele stemmen binnen onze gemeenschap willen we haar versterken, de maatschappij informeren en gevoelig maken voor bepaalde thema’s. We bouwen bruggen tussen de verschillende actoren in onze samenleving: ondernemers, het stadsbestuur, de culturele wereld, ngo’s, de academische wereld,..

Het middelpunt van de vele Pride evenementen is de Pride Parade. Daarnaast organiseren en/of ondersteunen we culturele, educatieve, activistische en sportieve initiatieven. We doen dit steeds vanuit een positieve, oplossingsgerichte en verbindende houding, met grote empathie voor minderheden en groepen die het risico lopen gemarginaliseerd te worden. Als vrijwilligersorganisatie vinden we het belangrijk dat onze activiteiten verbindend werken.

 

Antwerp Pride vindt haar oorsprong in de LGBTQIA+ gemeenschap, maar gaat steeds op zoek naar verbinding met mensen en organisaties binnen onze stad die onze passie delen voor een diverse, inclusieve en geëngageerde stad. Hierdoor heeft Antwerp Pride een evenement opgebouwd dat jaarlijks duizenden mensen verenigt en naar de stad lokt.

Ons Team

Wij zijn een team van enthousiaste vrijwilligers die allemaal hetzelfde doel voor ogen hebben: het organiseren van een fantastische Antwerp Pride! Samen werken we hard om ervoor te zorgen dat het evenement soepel verloopt en een onvergetelijke ervaring wordt voor alle deelnemers en bezoekers.

Als team zetten we ons in voor een inclusieve samenleving waarin iedereen zichzelf kan zijn en geaccepteerd wordt. We zijn trots op onze diversiteit en we streven ernaar om dit tijdens Antwerp Pride te laten zien. Door onze passie en inzet dragen we bij aan een mooiere wereld voor iedereen.

 

Wil je ons team versterken? Word dan vrijwilliger en sluit je aan bij onze missie om de wereld een beetje mooier te maken.

Antwerp Pride Diversity & Inclusion Network

Het Antwerp Pride Diversiteit & Inclusie Netwerk, D&I Netwerk in het kort, is een netwerk van verscheidene organisaties die een positieve impact willen maken op de werkplek. Onder leiding van Antwerp Pride strijden wij voor de inclusieve en gediversiefieerde werkplek van morgen.

Onze Geschiedenis

Onze Geschiedenis is al meer dan 15 jaar oud.
Duik met ons in het archief en zie hoe Antwerp Pride is ontstaan

Coming Soon

Onze Vacatures

Altijd al deel willen uitmaken van het kernteam dat dag in dag uit de Antwerp Pride tot een daverend success brengt.
Dit is je kans!

Ons Digitale Infrastructuur & IT team versterken?

Redacteur

Ons Communicatie & Content team versterken?

Ons Digitale Infrastructuur & IT team versterken?

Open Applicatie

Ons kernteam

versterken?

Ons Digitale Infrastructuur & IT team versterken?

Digital Marketeer

Ons Communicatie & Social media team versterken?

Contact

Antwerp Pride Vzw

Draakplaats 1

2018 Antwerpen

BE 0825051910

bottom of page