top of page
Image by Thea

Praktische informatie

Hier vind je allerlei praktische informatie over de Antwerp Pride, over Antwerpen en verblijven in de stad, maar ook veel gestelde vragen en gezondheidsmaatregelen.

 

Zo kunnen we allemaal genieten van een fijne, kleurrijke en veilige pride! 

Antwerp Pride Map 2023

Waar?

Antwerp,

Belgium,

Europe

Wanneer?

9 Augustus 2023

-

13 Augustus 2023

Waarom?

howto copy.jpg

Vervoer & Bereikbaarheid

Het festivalterrein is gelegen op de Scheldekaaien, aan het Zuid.

Kom bij voorkeur met het openbaar vervoer of met de fiets! Je helpt ons op deze manier om de overlast voor onze buren als de inwoners van de stad te beperken én het is beter voor het milieu. Parkeren is altijd net dat tikkeltje moeilijker, zeker tijdens een evenement van deze omvang. Dus kijk gerust naar andere opties, we zien je wel arriveren!

antwerppride-voetgangerstunnel.jpg

Slim naar Antwerpen

Via de website Slim Naar Antwerpen kan je de meest up-to-date informatie vinden over hoe je gemakkelijk in Antwerpen geraakt.

Hou deze pagina zeker in de gaten, zodat je fantastisch voorbereid bent voor een heerlijke Pride!

Screenshot-2021-05-10-at-16.03.13.png

Over Antwerpen

Antwerpen - stad aan de Schelde, stad van Rubens, van diamanten, van mode, een havenstad... De som van al deze verschillende aspecten is wat Antwerpen tot een echte stad maakt: een bruisende, gastvrije metropool, die ook heel leuk en hartverwarmend is, met groene zones waar je je kunt ontspannen en rustige hoekjes.

 

Antwerpen is een echte culturele hoofdstad, die prat gaat op haar indrukwekkende architectuur en prachtige kunst. Bovendien is Antwerpen een droombestemming voor fashionista's dankzij de winkels van haar wereldberoemde ontwerpers. Antwerpen: een metropool in zakformaat die in een mum van tijd ieders hart verovert.

Image by freestocks

Shoppen

Antwerpen heeft al sinds de zestiende eeuw een reputatie als 'triomfelycke coopstad' en nog steeds is het een paradijs voor shoppers. Struin door de voetgangersstraten en bewonder de historische panden terwijl je winkelt in bruisende winkelcentra.

Politiezone Antwerpen.jpeg

Veiligheid

Voel je je onveilig? Bel het Noodnummer:  112 

Veiligheid is een top prioriteit voor ons
Want voor, tijdens en na de Antwerp Pride moet je je veilig kunnen voelen in en rond onze stad.

We zijn dan ook trots dat er, als enige stad in Belgie, onder de slogan “Proud to be your friend” geüniformeerde en niet-geüniformeerde medewerkers van Politie Antwerpen mee in de parade van de Antwerp Pride lopen.

In Antwerpen is er ook een diversiteits team dat zich specialiseert in het tegengaan van haatmisdrijven en het professionaliseren van hulpdiensten in en rond Antwerpen op het vlak van diversiteit.

Toch slachtoffer geworden van een misdrijf maar niet meer in gevaar? Meld het altijd!
Dit kan:

bottom of page