top of page

#ProudToBe: Waarom alle haat?

In 2016 lanceerde YouTube de hashtag #ProudToBe ter ondersteuning van de LGBT pride maand.

Ze brachten een video uit waarin verschillende YouTubers over hun identiteit praten, er staat zelfs het coming out-verhaal in van verschillende bekende Youtubers zoals Gigi Gorgeous en Ingrid Nilsen.


De video moedigt mensen aan om met andere mensen in gesprek te gaan en hun eigen verhaal te delen met de hashtag #ProudToBe.


Maar deze prachtige video heeft tot 303K dislikes gekregen omdat homofoben zich verzamelden in de commentarensectie en walgelijke commentaren achterlieten en de video afkeurden.


Youtube heeft de commentaren uitgeschakeld om de haat te stoppen, maar helaas gaat de haat verder op andere forums zoals reddit en twitter met dezelfde hashtag #ProudToBe. Sommige mensen zeggen zelfs dat de aanval in deze video een van de meest gemene terroristische aanvallen in de VS was sinds de tragedie van 9/11.


Dit is niet de eerste keer dat de LGBT-gemeenschap wordt geconfronteerd met haatmisdrijven tegen haar leden. In feite is de LGBT-groep het meest waarschijnlijk het doelwit van haatmisdrijven in vergelijking met elke andere minderheid. Het feit dat homoseksualiteit in 72 landen nog steeds een misdaad is, is verbijsterend!


Maar zelfs tegenover zoveel haat en negativiteit staat de LGBT-gemeenschap sterk. De vele pogingen om deze video te haten, creëerden het tegenovergestelde effect. Hun haat zette deze video in de schijnwerpers en inspireerde veel YouTubers om hun video's te hashtaggen als #ProudToBe om LGBT-bewustzijn te creëren.


Hoewel er veel homofobe reacties waren, was er ook veel verontwaardiging over deze reacties. Dit geeft aan dat de LGTB-gemeenschap er niet alleen voor staat! We vechten samen voor gelijkheid en maken van deze wereld een goede plek om in te leven.

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page