top of page

Over Antwerpen

Antwerpen - stad aan de Schelde, stad van Rubens, van diamanten, van mode, een havenstad... De som van al deze verschillende aspecten is wat Antwerpen tot een echte stad maakt: een bruisende, gastvrije metropool, die ook erg leuk en hartverwarmend is, met groene gebieden waar je kunt ontspannen en rustige hoekjes. Antwerpen is een echte culturele hoofdstad, die prat gaat op haar indrukwekkende architectuur en prachtige kunst. Bovendien is Antwerpen een droombestemming voor fashionista's dankzij de winkels van haar wereldberoemde ontwerpers. Antwerpen: een metropool in zakformaat die in geen tijd ieders hart verovert.


SHOPPEN

Een van de vele titels die Antwerpen in de zestiende eeuw kreeg was 'triomfelycke coopstad'. Zelfs vandaag de dag blijft de stad in de gratie bij shoppers in know - winkelen in Antwerpen betekent autovrije straten, historische woningen en bruisende winkelcentra.


MARKTEN

Antwerpen is altijd al een 'marktstad' geweest met een traditie van open markten. Deze ongedwongen manier van winkelen onthult het echte Antwerpen voor zowel inwoners als bezoekers. Overal in de stad vind je lokale markten en in het weekend bieden themamarkten een overvloed aan producten en dingen die te koop zijn.


DESIGNERS

Antwerpen en design zijn één en dezelfde, de Antwerp Six zorgde ervoor dat de schijnwerpers op de Antwerpse catwalk stonden. Het is een stad die het belang en het potentieel van design waardeert en begrijpt. Het bewijs is echter in de pudding - kijk maar naar de winkels en boetieks in de straten!


ACTIVITEITEN

Antwerpen is voor iedereen, als je op zoek bent naar een leuke en leerzame excursie, dan is Antwerpen een schatkamer vol avontuur en ervaringen. Bewonder de Antwerpse ondergrond, speel in een echt piratenschip, zie dieren in alle maten en kleuren, zie haaien over je heen zwemmen of ontdek hoe je ecologischer kunt leven.


Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page