top of page

Openbaar vervoer in Antwerpen


TRAM & BUS

Met ongeveer een half miljoen inwoners is Antwerpen de op één na grootste stad van België. Hoewel het stadscentrum vrij compact is, liggen sommige evenementen of locaties aan de rand van de stad.

Service & frequentie

Trams op bijna alle lijnen in Antwerpen vertrekken overdag om de 10 minuten. Sommige buslijnen hebben ook een hoogfrequente dienst.


Online vertrektijden

Geplande vertrektijden voor een specifieke lijn kun je opvragen bij het accreditatiecentrum of op de website van De Lijn.


Kies de optie 'op basis van lijnnummer' (scroll naar beneden op de pagina). Voer het lijnnummer in dat je nodig hebt en vervolgens de eerste drie letters van de stad of gemeente in het volgende vakje (typ bijvoorbeeld ANT en ANTWERPEN verschijnt automatisch).


TAXI

Als je een taxi nodig hebt in Antwerpen, kunnen we je aanraden om Antwerp-Tax, onze transportpartner, te bellen. Zij rijden graag de gay crowd rond.

TIP: Antwerp Tax app op Iphone.


STADSFIETSEN: VELO

Gebruik een van de honderden stadsfietsen, beschikbaar in 85 stations.

Dagpas: € 3, weekpas: € 7. Bestel online:DE WATERBUS OP DE SCHELDE

De waterbus verbindt Hemiksem en Lillo en stopt aan het Steenplein (waar je moet uitstappen). Als je van Linkeroever komt, kun je ook de veerboot nemen.


Alle praktische informatie zoals tarieven en vertrektijden vind je op dewaterbus.be.


MET DE AUTO

Let op: onthoud dat het hele stadscentrum van Antwerpen en Linkeroever een lage-emissiezone zijn.


Vervuilende voertuigen mogen de lage-emissiezone niet meer in. Controleer voor je naar Antwerpen komt of je voertuig voldoet aan de voorwaarden om toegelaten te worden met deze test.


Verplichte inschrijving: Alle voertuigen met een buitenlandse nummerplaat (uitgezonderd Nederlandse nummerplaten) die aan de voorwaarden voor binnenkomst voldoen, moeten eenmalig worden ingeschreven. Registratie is gratis en kan tot 24 uur na binnenkomst in de zone.


Meer informatie over de lage-emissiezone in Antwerpen vind je op www.sna.be/en/lez.

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page