top of page

Natalia en Antwerp Pride lanceren anthem Shalala Dingdong

Op donderdag 20 juli komt Natalia’s nieuwste single Shalala Dingdong uit dat meteen het officiële anthem wordt voor de zestiende editie van Antwerp Pride. Natalia zal het nummer ook live brengen op de Antwerp Pride truck tijdens de Parade.


Ze is één van de meest gevierde popzangeressen van ons land en evenzeer bekend om haar hitsingles als om haar warme persoonlijkheid, maar dit jaar wordt ze ook dé queen van de Antwerp Pride Parade: Natalia.Samen met Antwerp Pride lanceert Natalia haar nieuwste single Shalala Dingdong in het kader van het meest kleurrijke en meest inclusieve festival in Antwerpen. Het nummer wordt zo het eerste officiële Antwerp Pride anthem.


Natalia zal de song live brengen vanop de Antwerp Pride truck tijdens de grote parade. De Antwerp Pride Parade vertrekt zaterdag 12 augustus om 14 uur aan de Oudeleeuwenrui om via de Scheldekaaien en de Kloosterstraat richting de Cockerillkaai te marcheren en te dansen waar het Love Unitedfestival losbarst. In tegenstelling tot de voorbije jaren zal de Antwerp Pride truck de laatste in de parade zijn om zo iedereen uit te nodigen voor het festival.


Geschreven door Bart Peeters is Shalala Dingdong een vrolijk spetterend popnummer maar met een boodschap over empowerment en over een betere wereld waar liefde liefde is. De song staat op haar nieuwste album Hallelujah to the Beat.


'In mijn hele carrière kreeg ik veel steun van de LGBTQIA+ community,’ zegt Natalia over de song. ‘Het is dan ook met grote trots dat ik kan vertellen dat Shalala Dingdong het officiële anthem wordt van de Antwerp Pride 2023. De tekst is glashelder. Ik vind het waanzin dat het recht om jezelf te zijn in deze tijd nog een issue kan zijn, maar jammer genoeg is dat toch zo. Ik zal deze song met hart en ziel de zaal inschreeuwen op al mijn concerten.'


‘Het is voor ons een enorme eer dat Natalia een van haar nieuwste songs leent als Antwerp Pride anthem,’ aldus Wilfried Eetezonne, woordvoerder van Antwerp Pride. ‘Het is een vrolijk popnummer waarbij je niet kan stilzitten, maar de tekst is niet vrijblijvend en heeft een heldere boodschap voor een toekomst die alleen maar inclusief kan zijn. Ook Pride blijft een protest met een feestelijke strik rond en dit nummer past hier dan ook perfect in.’


De zestiende editie van Antwerp Pride krijgt dit jaar als thema Braveolution. De organisatie wil daarmee van de hele stad een brave space maken. Van woensdag 9 augustus tot en met zondag 13 augustus vinden er naast de verschillende feestjes ook debatten, workshops en lezingen plaats.


Het nummer Shalala Dingdong kan je hier beluisterenRecente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page