top of page

Luigina Cristian (zij/haar)


Luigina, in drie woorden, hoe zou jij jezelf omschrijven?

Luigina: sexy, mezelf zijn en elegant. Ik voel me sexy als ik bepaalde kleren draag en make-up op heb.

#NotJustWords, wat betekent dat voor jou?

Luigina: #NotJustWords is voor mij een manier om te laten zien dat we er zijn. Dat men aan ons moet denken, ons niet mag verwerpen. We moeten voor onze rechten blijven opkomen en mensen blijven informeren. Tijdens deze foto-shoot werd ik wel verlegen wanneer men teveel naar me keek o

Welke levensles zou jij willen meegeven aan de jongere Luigina?

Luigina: Ik zou tegen mijn jongere zelf zeggen dat ik hele mooie dingen tegemoet komt. Maar als je ouder wordt zal het een beetje moeilijker worden. Maar als je de persoon wordt die je altijd al had moeten zijn zal het weer beter worden. Je komt er doorheen!

Hoe definieer jij de liefde?

Luigina: Liefde is vooral van jezelf houden. Je moet jezelf op de eerste plek zetten en dan kan je ook van een ander houden. Ik hou ervan om in de spiegel te kijken en te zeggen: ‘je ziet er mooi uit, je bent wie je bent’.

Voel je je soms kwetsbaar?

Luigina: Ja, wanneer ik praat met mensen die zeer gelovig zijn, dan voel ik me soms heel klein. Vooral omdat ze me heel klein doen voelen. Dat is niet aangenaam.

Wat betekent ‘queer’ voor jou?

Luigina: queer mensen zijn bezig zijn met extreme make-up. Het kunnen mannen of vrouwen zijn, weg met de norm.

Wat zou jij aan onze samenleving willen duidelijk maken?

Luigina: Ik zeg altijd dat de maatschappij een regenboog is. We hebben elkaar allemaal nodig. Net zoals de regenboog alle kleuren nodig heeft, hebben wij dat ook. Want als er één kleur ontbreekt, dan is het geen regenboog meer. We moeten met elkaar samenleven, het maakt niet uit wie je bent! Je hoeft elkaar niet te accepteren maar wel respecteren. Het maakt me gelukkig om mezelf te zijn en om die keuze te hebben. Sommige mensen zetten je in een hokje, vrouw, man, transgender. Maar ik denk gewoon, ik ben gewoon mezelf, ik hoef niet in een hokje gezet te worden om erbij te horen. Ik ben gewoon non-binair en dat is dat.

Hoe voel jij jezelf in je lichaam?

Luigina: Men zegt wel eens dat ik ‘anders’ ben, maar ik vind dat een vreemde uitspraak. Het zijn andere mensen, vaak gelovigen, die het moeilijk maken. Ze zeggen dat ik naar de hel zal gaan. Het ergste is: soms geloof ik hen op hun woord. Ik ben heel religieus opgevoed, maar tegelijk is mijn familie zeer open van geest. Er waren nooit problemen. Ze hebben me altijd geaccepteerd en nooit met de vinger gewezen. Ik heb echt geluk gehad met mijn familie.

Naar wie kijk jij op?

Luigina: Ik vind Ru Paul wel een rolmodel, zij heeft echt moeten knokken voor de persoon wie ze is. Haar showspektakel is toch fantastisch! Die staat er echt.

Heb jij nog een wens voor de toekomst?

Luigina: Ik hoop in de toekomst dat we elkaar meer kunnen accepteren, dat religieuze mensen niet meer met de vinger wijzen en dat ze ons toch proberen te begrijpen. Dat iedereen gelukkig kan zijn.

De snelle vragenronde:

 1. Zee of Bergen? Bergen

 2. Hoofd of buik? Hoofd

 3. Dag of nacht? Dag

 4. Stad of op den buiten? Stad

 5. Water of vuur? Vuur

 6. Hier of daar? Daar

 7. Terug of vooruit blikken? Vooruit blikken

 8. Dromer of realist? Dromer

 9. Introvert of extravert? Introvert

 10. Lust of Liefde? Liefde

Trail Of Stories loopt dit jaar de hele maand van 1 tot met 31 augustus 2021. (wandelduur ongeveer 2 uur)

Wie doorheen Antwerpen loopt zal niet alleen onze vlaggen zien hangen, binnenkort staan ook terug nieuwe portretten van Noortje Palmers met pakkende verhalen opgesteld. Ontdek ze alle 13. Je kan zelf het traject wandelen wanneer jij dat wil, met de vrienden uit jouw bubbel.

Wandel door de stad op zoek naar dertien grote portretten van fotografe Noortje Palmers + 1 groot portret van Birde Vanheerswynghels aan de gevel van het M HKA.

Op die manier brengen we dertien bijzondere verhalen van mensen uit de Antwerpse LGBTQIA+ gemeenschap en allies. Dit jaar kan je de verhalen ontdekken van Saskia De Coster, Ingrid Neven en haar gezin, Sidi Larbi Cherkaoui, Inge Onsea, Ann Wauters, Samuel Dali, Charlie De Wulf, Luigina Cristian, Nabeel Waqar & Hasib Khalid, Gael Leung Chong Wo, Jason Piselé, Maggy Doumen.

HOE WERKT HET

 1. Ga naar de foto in het straatbeeld waar jij meer wil over weten.

 2. Neem je smartphone bij de hand en scan de QR-code

 3. Je komt meteen op onze site terecht. Daar lees je het verhaal achter de foto en kan je een interview bekijken met de persoon op de foto.

WAAR VIND JE DE PORTRETTEN

1 Sint-Jansplein Sint-Jansplein, 2060 Antwerpen : Gael 2 De Coninckplein De Coninckplein, 2060 Antwerpen : Di Luka 3 Centraal Station Koningin Astridplein 27, 2018 Antwerpen : Haseeb en Nabeel 4 Village – Operaplein Operaplein 1, 2000 Antwerpen : Ann Wauters 5 Stadspark Rubenslei, 2018 Antwerpen : Saskia De Coster 6 Mechelseplein, 2000 Antwerpen Jason ¨Piselé 7 MUHKA Leuvenstraat 32, 2000 Antwerpen : Charlie Dewulf 8 Sint-Andrieskerk Sint-Andriesstraat 5, 2000 Antwerpen : Inge Onsea 9 Meir /Wapper , 2000 Antwerpen : Luigina 10 Hendrik Conscienseplein Hendrik Conscienceplein, 2000 Antwerpen : Sidi Larbi 11 Grote Markt Grote Markt, 2000 Antwerpen : Maggy Doumen 12 Oude leeuwenrui Oude leeuwenrui, 2000 Antwerpen : Ingriid, Inge, Pia en Pim 13 MAS Hanzestedenplaats 1, 2000 Antwerpen : Samuel Dali

Een pittige wandeling, kortom, vol boeiende ontmoetingen.

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page