top of page

Ingrid Neven (zij/haar) & Inge Laurijssen (zij/haar) & Pia & Pim


Inge, Ingrid, Pia en Pim. Jullie zijn een zeer sympathieke familie. Beschrijf jullie eens in drie woorden.

Inge&Ingrid: allereerst een sociaal gezin, levensgenieters en heel georganiseerd als gevolg van onze drukke jobs.

Het thema van Antwerp Pride is dit jaar #NotJustWords. Wat betekent dit voor jullie?

Inge&Ingrid: De toestanden in Hongarije bijvoorbeeld. Iedereen heeft de mond vol over homerechten, maar het is belangrijk om ons hierover uitdrukkelijk uit te spreken. Daarom dat we heel graag deelnemen aan dit mooie initiatief van Antwerp Pride. We hebben hier in Antwerpen een goed leven en dat moeten we koesteren. Moesten wij onze twee kinderen opvoeden in Hongarije? We zouden ons heel erg ongelukkig voelen. ‘Not Just Words’, maar het is nog altijd moeilijk om als twee vrouwen hand in hand te lopen. Mensen vragen ons of we zussen zijn. Dan zeggen we met veel overtuiging dat we een gezin vormen. We willen laten zien dat het kan!

Krijgen jullie soms vervelende opmerkingen?

Inge&Ingrid: Ja, dat gebeurt. Misschien minder in België, maar wel bijvoorbeeld op vakantie. Italië heeft nogal een conservatief kantje. Wanneer je daar openhartig bent over je gezinssamenstelling, dan wil de sfeer al eens veranderen. Dat blijft wel hangen.

Hoe gaan jullie daarmee om?

Inge&Ingrid: wanneer je onbegrip voelt aan de overkant, dan willen we nogal eens ontwijkend antwoorden. Bijvoorbeeld je ontwijkt dan de term ‘vrouw’ en je gebruikt het neutralere ‘partner’. Natuurlijk doen we dat niet bij onze familie en vrienden, dan is van terughoudendheid geen sprake. Nu, het is precies net dat wat een pride zo een bijzondere gebeurtenis maakt: dan worden de rollen omgekeerd en kunnen we 100% onszelf zijn. De parade, de feestende mensen, de energie, de gezinnen met kinderen,… even dat bijzondere gevoel.

Wat betekent ‘queer’ voor jullie?

Inge&Ingrid: Queer is ‘anders zijn’. Maar voor ons gezinnetje is dat ‘anders zijn’ al heel gewoon hoor. Er zijn twee kindjes en twee mama’s. We denken daar niet veel meer over na. Onze dochter moet natuurlijk wel eens uitleggen dat ze twee mama’s heeft, maar ze is nog jong. Er wordt nog niet zoveel over door geboomd. Soms zegt men wel eens dat ze geluk heeft met twee mama’s.

Welke levensles zouden jullie willen meegeven aan jullie kinderen?

Inge&Ingrid: Alvast dat je nooit iemand mag beoordelen op kleur of geaardheid, … We denken dat kinderen van nature een zeer open leefwereld hebben. Hopelijk houden ze dit gevoel vast en weten ze dat ze alles aan ons mogen vertellen. Dit is belangrijk, want we weten dat het in onze tijd nog anders was: geen rolmodellen, weinig gelegenheid tot gesprek, … Onze dochter was onlangs aan het kijken op TIKTOK en daar kwam ze allerlei filmpjes tegen over de pride. Heel leuk allemaal dat kinderen op een laagdrempelige manier hiermee in contact komen. Des te erger natuurlijk is de situatie in Polen en Hongarije. Laten we hopen dat jongeren een voortrekker kunnen blijven en een statement kunnen maken.

Wat betekent de liefde voor jullie?

Inge&Ingrid: Liefde is onvoorwaardelijk, elkaar verdragen. Door dik en dun elkaar steunen. En wanneer we er moeten zijn voor elkaar er ook zijn. Vandaag huilde onze dochter door de laatste schooldag, dat is ook liefde he.

Zijn er zaken waar jullie schrik van hebben?

Inge&Ingrid: Ja, Polen en Hongarije. Het belemmert ons echt om die landen nog te bezoeken. Ergens besluipt het gevoel je dat je er niet meer welkom bent. Natuurlijk is dit eerder een politiek gegeven en zullen heel wat inwoners van die landen er anders over denken, maar toch… Het blijft beangstigend.

De snelle vragenronde:

  1. Zee of Bergen? Bergen.

  2. Hoofd of buik? Buik.

  3. Dag of nacht? Nacht.

  4. Stad of den buiten? Stad.

  5. Water of vuur? Water.

  6. Hier of daar? Hier.

  7. Terug- of vooruitblikken? Vooruit.

  8. Dromer of realist? Realist.

  9. Introvert of extravert? Ingrid : Extravert Inge : intravert

  10. Lust of Liefde? Liefde

Trail Of Stories loopt dit jaar de hele maand van 1 tot met 31 augustus 2021. (wandelduur ongeveer 2 uur)

WAAR VIND JE DE PORTRETTEN?

1 Sint-Jansplein Sint-Jansplein, 2060 Antwerpen : Gael 2 De Coninckplein De Coninckplein, 2060 Antwerpen : Di Luka 3 Centraal Station Koningin Astridplein 27, 2018 Antwerpen : Haseeb en Nabeel 4 Village – Operaplein Operaplein 1, 2000 Antwerpen : Ann Wauters 5 Stadspark Rubenslei, 2018 Antwerpen : Saskia De Coster 6 Mechelseplein, 2000 Antwerpen Jason ¨Piselé 7 MUHKA Leuvenstraat 32, 2000 Antwerpen : Charlie Dewulf 8 Sint-Andrieskerk Sint-Andriesstraat 5, 2000 Antwerpen : Inge Onsea 9 Meir /Wapper , 2000 Antwerpen : Luigina 10 Hendrik Conscienseplein Hendrik Conscienceplein, 2000 Antwerpen : Sidi Larbi 11 Grote Markt Grote Markt, 2000 Antwerpen : Maggy Doumen 12 Oude leeuwenrui Oude leeuwenrui, 2000 Antwerpen : Ingrid, Inge, Pia en Pim 13 MAS Hanzestedenplaats 1, 2000 Antwerpen : Samuel Dali

Een pittige wandeling, kortom, vol boeiende ontmoetingen.

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page