top of page

Bezoek ‘Together.’ @ M HKA – Wij nemen je alvast mee

In samenwerking met Antwerp Pride organiseert het M HKA van 6 augustus tot en met 6 september 2020 de tentoonstelling TOGETHER., gecureerd door kunstenaar Philip Huyghe.

We nodigen verschillende kunstenaars, waaronder Carla Arocha & Stéphane Schraenen, Marijke De Roover, Philip Huyghe en Stef Van Looveren, uit om in een eigen bubble samen te werken rond thema’s die de LGBTQIA+gemeenschap versterken, en om zo een inclusieve tentoonstelling te bouwen. De uitgenodigde kunstenaars waaronder Jack Davey, Kasper Bosmans, Jacolby Satterwhite, Cindy Sherman, Nan Goldin en Megan-Leigh Heilig willen met hun visuele taal een wereld vormgeven waarin diversiteit een kwaliteit is die spannende en uitdagende ideeën brengt in de wereld waarin we allemaal leven.


Dit jaar moest een feestjaar worden waarin de eerste Gay Pride Parade werd gevierd. Vijftig jaar geleden, op 28 juni 1970, exact een jaar na de beruchte Stonewall-rellen, vond in New York de eerste Gay Pride Parade plaats. Deze twee historische gebeurtenissen markeren het begin van de LGBTQIA+ Civil Rights Movement, die erin is geslaagd hun agenda over de hele wereld te implementeren en om zo een van de belangrijkste sociale verschuivingen van onze hedendaagse tijd te forceren.


Door de Coronamaatregelen is het de eerste keer dat er geen parade, manifestaties of feesten zijn. De organisatie van Antwerp Pride heeft daarom besloten om van 5 tot en met 9 augustus kleinere evenementen te programmeren onder de noemer Together we Pride, rekening houdend met de geldende veiligheidsvoorschriften. Het M HKA is trots om met TOGETHER. de allereerste LGBTQIA+tentoonstelling in ons land te organiseren en hiermee het startschot te geven van Antwerp Pride 2020.


Wij nemen je alvast even mee in deze Pride.TV video en waren bij de opbouw van het event met enkele van de kunstenaars die meer informatie geven bij hun werk.


Deelnemende kunstenaars:

ARCA

CARLA AROCHA & STÉPHANE SCHRAENEN

KASPER BOSMANS

JACK DAVEY

MARIJKE DE ROOVER

NAN GOLDIN

FELIX GONZALEZ-TORRES

MARTINE GUTIERREZ

MEGAN-LEIGH HEILIG

DONNA HUANCA

PHILIP HUYGHE

AAY LIPAROTO

JACK PIERSON

JACOLBY SATTERWHITE

CINDY SHERMAN

VICTORIA SIN

JACK SMITH

STEF VAN LOOVEREN


Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page