top of page

Jason Piselé (hij/hem)


Jason Piselé (23) is een sportieve student ‘event & project management’ aan de Karel de Grote Hogeschool Antwerpen. Jason droomt van een carrière als event-planner voor internationale festivals. Hij beschrijft zichzelf als man die een transitie doorliep van vrouw naar man. Jason brengt graag tijd door met zijn vriendin en vrienden en hij hoopt met zijn verhaal anderen te inspireren.

Jason, hoe ga jij om met een foutieve aanspreking?

Piselé: Een verkeerde aanspreking maak ik eigenlijk niet snel mee. Je ziet meteen aan mij dat ik een man ben. Voor sommige transpersonen ligt dat moeilijker omdat ze nog kenmerken hebben van voor de transitie. Ik zou het alleszins niet fijn vinden mocht iemand me aanspreken met ‘zij’ of ‘haar’. Die aanspreking past niet bij wie ik nu ben en hoe ik me nu voel.

Hoe jong of oud voel je je?

Piselé: Dat vind ik een moeilijke vraag. Ik voel me jonger dan ik ben maar ik kan er geen specifieke leeftijd op plakken.

Wat wil je bereiken met je verhaal?

Piselé: Ik vind het belangrijk om ervoor te zorgen dat ik een voorbeeld ben voor anderen. Ik wil tonen aan mensen die niet tot onze gemeenschap behoren dat wij niet ‘anders’ zijn. We zijn gewoon wie we zijn en we komen ervoor uit. Jezelf zijn, je niet voordoen als iemand anders, dat is belangrijk!

Wat maakt je blij?

Mijn vriendin, sporten en kunnen zijn zoals ik me voel.

Hoe zou jouw vriendin je typeren?

Piselé: Als een lief en attent persoon. Iemand die steeds voor anderen zorgt maar de laatste jaren zichzelf op de eerste plaats heeft gezet. Iemand die een voorbeeld is voor anderen.

Waar keek jij als opgroeiende jongeling enorm tegen op?

Piselé: Mijn grootste groeipijn was het idee dat ik nooit zou kunnen voelen wat het is om écht gelukkig te zijn. Dit is intussen volledig vervaagd nu ik alle stappen heb gezet die ik wilde zetten. Ik ben dolgelukkig. Ik voel me echt op het toppunt van geluk.

De corona-pandemie had een serieuze maatschappelijke impact. Hoe heb jij dit beleefd?

Piselé: Ik heb persoonlijk van corona niet zo veel gemerkt. Mijn geslachtsoperatie vond tijdens de crisis plaats. Het heeft ervoor gezorgd dat ik na mijn operatie goed omringd was door mensen die me steunden. Ze hadden meer tijd om me extra in de watten te leggen op het moment dat ik het heel erg nodig had.

‘Queer’ zijn is een overkoepelende term, gebruik je deze zelf?

Piselé: Ik gebruik de term zelf niet maar ik begrijp de betekenis natuurlijk wel. Het is ‘zijn wie je wil zijn’ ‘no boundaries’ en ‘alles geven.’

Waar haal je energie uit?

Piselé: Mij geen zorgen maken en doen wat ik wil doen.

Wat is jouw droomjob?

Piselé: Ik wil het graag maken als eventverantwoordelijke in een internationale context. De internationale festivalsector spreekt me enorm aan. Het zou tof zijn om te kunnen meewerken aan spectaculaire festivals als Balaton Sound of Tomorrow World. Het zal wel een serieuze test betekenen voor onze relatie, maar heeft corona ons niet geleerd dat we veel van thuis kunnen doen?

Wanneer voelde je je voor het laatst ‘kwetsbaar’?

Piselé: Dat was na mijn geslachtsoperatie, nu een jaar geleden. Ik ben immers iemand die liever voor anderen zorgt. Nu moesten de anderen voor mij zorgen dat was best confronterend.

Wat maakt je verlegen?

Piselé: Wanneer men mij heel veel complimenten geeft. (lacht)

Wat is je grootste angst?

Piselé: Een dierbare verliezen.

Hoe voel je jezelf in je lichaam?

Piselé: Ik voel mezelf top in mijn lichaam. Nu alle operaties zijn gepasseerd is er niets dat mij nog slecht doet voelen.

Hoe definieer je liefde?

Piselé: Ik definieer liefde als iets waar je aan moet werken en waarbij je geeft en neemt. Eerlijk kunnen zijn over alles dat je voelt. Automatisch weten ‘hier zit ik goed’ en niet moeten twijfelen aan de gevoelens die de ander voor je heeft.

Wat betekent #NotJustWords voor jou?

Woorden hebben minder waarde dan daden. Iedereen kan zeggen wat hij wil, maar als er geen acties aan gekoppeld zijn, hebben die woorden geen nut. Het feit dat je toont ‘ik wil hier iets voor doen’ en ‘ik zet me hier oprecht voor in’, is belangrijk.

De snelle vragenronde:

 1. Zee of Bergen? De Zee.

 2. Hoofd of buik? Hoofd.

 3. Dag of nacht? Nacht.

 4. De stad of ‘den buiten’? Stad

 5. Water of vuur? Vuur

 6. Hier of daar? Hier.

 7. Vooruit- of terugblikken? Vooruitblikken.

 8. Dromer of realist? Realist.

 9. Introvert of extravert? Introvert

 10. Lust of Liefde? Liefde.

Trail Of Stories loopt dit jaar de hele maand van 1 tot met 31 augustus 2021. (wandelduur ongeveer 2 uur)

Wie doorheen Antwerpen loopt zal niet alleen onze vlaggen zien hangen, binnenkort staan ook terug nieuwe portretten van Noortje Palmers met pakkende verhalen opgesteld. Ontdek ze alle 13. Je kan zelf het traject wandelen wanneer jij dat wil, met de vrienden uit jouw bubbel.

Wandel door de stad op zoek naar dertien grote portretten van fotografe Noortje Palmers + 1 groot portret van Birde Vanheerswynghels aan de gevel van het M HKA.

Op die manier brengen we dertien bijzondere verhalen van mensen uit de Antwerpse LGBTQIA+ gemeenschap en allies. Dit jaar kan je de verhalen ontdekken van Saskia De Coster, Ingrid Neven en haar gezin, Sidi Larbi Cherkaoui, Inge Onsea, Ann Wauters, Samuel Dali, Charlie De Wulf, Luigina Cristian, Nabeel Waqar & Hasib Khalid, Gael Leung Chong Wo, Jason Piselé, Maggy Doumen.

HOE WERKT HET

 1. Ga naar de foto in het straatbeeld waar jij meer wil over weten.

 2. Neem je smartphone bij de hand en scan de QR-code

 3. Je komt meteen op onze site terecht. Daar lees je het verhaal achter de foto en kan je een interview bekijken met de persoon op de foto.

WAAR VIND JE DE PORTRETTEN?

1 Sint-Jansplein Sint-Jansplein, 2060 Antwerpen : Gael 2 De Coninckplein De Coninckplein, 2060 Antwerpen : Di Luka 3 Centraal Station Koningin Astridplein 27, 2018 Antwerpen : Haseeb en Nabeel 4 Village – Operaplein Operaplein 1, 2000 Antwerpen : Ann Wauters 5 Stadspark Rubenslei, 2018 Antwerpen : Saskia De Coster 6 Mechelseplein, 2000 Antwerpen Jason ¨Piselé 7 MUHKA Leuvenstraat 32, 2000 Antwerpen : Charlie Dewulf 8 Sint-Andrieskerk Sint-Andriesstraat 5, 2000 Antwerpen : Inge Onsea 9 Meir /Wapper , 2000 Antwerpen : Luigina 10 Hendrik Conscienseplein Hendrik Conscienceplein, 2000 Antwerpen : Sidi Larbi 11 Grote Markt Grote Markt, 2000 Antwerpen : Maggy Doumen 12 Oude leeuwenrui Oude leeuwenrui, 2000 Antwerpen : Ingriid, Inge, Pia en Pim 13 MAS Hanzestedenplaats 1, 2000 Antwerpen : Samuel Dali

Een pittige wandeling, kortom, vol boeiende ontmoetingen.

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page