top of page

A Night Called Quest - een festival voor jong

Date

vrijdag
30 aug. 2024
20:00
-
zaterdag
31 aug. 2024
23:45

Organiser

De Studio

Location

De Studio
Maarschalk Gérardstraat 4, 2000 Antwerpen, België

De Studio opent haar cultuurseizoen met de eerste editie van A Night Called Quest, een nieuw festival voor jonge queer makers in samenwerking met het Antwerp Queer Arts Festival. 
In alle hoeken van het gebouw overrompelen 10 kunstenaars je met performances, poëzie, beeldende kunst, installaties, muziek,... 
De deelnemende makers zijn Exter, N E N A, Bartosz Kryczka, Phara De Jaegere, Francesca Birlogeanu, Zoé Hagen, Margot Delaet, Celine Micheli, Skunk Spray Art (Soda Baeten) en Doctor Strass.

Op vrijdag 30 augustus trekken Sarjon Azouz en Fleur Pierets de avond op gang. Azouz brengt met Ra3sh een performance die geïnspireerd is op een in een steen gekerfd gedicht, verstuurd door hun moeder vanuit hun thuis in Syrië. Een verhaal over de pogingen van de diaspora om hun thuis en hun ontheemde gezinnen te bereiken. Schrijver en activist Fleur Pierets leest spiksplinternieuw werk voor, uit haar LoveLetters-project. Daarnaast kan je genieten van TABOO? BOO!, een miniconcert van theatermaker Maxime Dreesen met nieuwe muziek van diens alter ego Tabooboo.

Op zaterdag 31 augustus trapt Elmer de avond af. Geïnspireerd door Peaches, Mr. Oizo en de Jeugd van Tegenwoordig maakt Elmer dansbare tracks met electro-funk en italo disco. Ook op zaterdag kan je genieten van TABOO? BOO!, een mini-concert van theatermaker Maxime Dreesen met nieuwe muziek van diens alter-ego.


Over het project
Al enkele jaren op rij kregen we lovende feedback van de jongeren die deelnamen aan ons Queer Lab. De nood om in een veilige context ideeën en ervaringen te kunnen uitwisselen, op onderzoek te gaan en uitgedaagd te worden was duidelijk bij vele jonge queer makers. In samenwerking met BRONKS, Entrepot, 30CC, De Studio en Queer Leuven schakelen we dit jaar een niveau hoger. Zo wordt een heuse residentie georganiseerd van drie weken, in verschillende Vlaamse steden, met collectieve feedbacksessies en coaching op maat en in overleg.


Coaches
Kaspar Schellingerhout, Josefien Cornette, Fleur Pierets, Zindzi Tillot, Maxime Dreesen, Jill Bertels & Gregory Frateur

Met steun van
Stad Antwerpen & de Vlaamse overheid

bottom of page